Nais-skyting i Greipstad PK

 

NAIS-skyting i Greipstad Pistolklubb

Historikk

NAIS står for Norsk Avdeling av Den Internasjonale Skytterunion. Norske skyttere deltok i internasjonale konkurranser fra 1889. I 1920 ble det bestemt at skyttere i olympiske leker skulle representere nasjonale forbund tilsluttet Den Internasjonale Skytterunion. DFS som inntil da hadde tatt hånd om utenlandsrepresentasjonen, ønsket ikke å søke slikt medlemskap, og NAIS ble derfor dannet 5. mai 1923. NAIS-medaljen – Norsk Avdeling av den Internasjonale Skytterunions armégeværmedalje – ble innstiftet i 1939.

Det var Ove Gude som i sin tid laget programmet for NAIS. Det var også han som i alle år frem til sin bortgang hadde ansvar for og ledet denne skytingen. I 1990 ble reglene for skytingen betydelig forenklet, samtidig som poengkravene ble noe skjerpet pga. bedre presisjonsvåpen. Etter ønske fra fagkomité Lerdue, Pistol og Viltmål ble NAIS-programmet også utvidet til å gjelde disse våpengrener fra 1.1.1994.

Greipstad Pistolklubb

Skyttere av Greipstad Pistolklubb kan bestille merker og medaljer etter oppnådde resultat. Skytteren er selv ansvarlig å melde fra til stevnekomite på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller til et av medlemmene av komiteen når medlemmet har oppnådd et krav i henhold til reglene for NAIS. Skytteren må også henvise til stevne hvor kravet ble oppnådd særlig dersom stevnet ikke var i regi av egen klubb. Kun resultater fra approberte stevner og organiserte treninger der programmet ble skutt som en konkurranse likt for alle kan brukes som grunnlag for oppnådd krav. En kan altså ikke levere treningsresultater som bevis for oppnådd medalje- eller merkekrav med mindre det ble skutt som en konkurranse (reglene fulgt og likt for alle) og ført resultatliste etterpå signert av skyteleder. Listen må deretter sendes stevnekomiteen som f.eks et bilde i et vedlegg i en e-post.

For merkene er det ellers ingen krav om påfølgende år; man kan altså skyte om bronse, sølv og gylt merke samme år, og man kan gå rett på gylt merke om man vil.

Så fort et krav er oppnådd og skytteren melder fra som beskrevet over, vil klubben bestille og betale for merker og medaljer. Skytter må selv dekke stevneavgift.  Klubben oppbevarer resultatlister og legger ut liste over skyttere som oppnår de forskjellige merkene/medaljene.

 

Link til NSF og konkuransereglene og merkekrav finner du HER.

 

Lykke til!
Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Greipstad Pistolklubb

Postadresse: Fagermoen 11a, 4645 Nodeland

Besøksadresse: Nodelandshallen, Nye Kirkeveg 26, 4645 Nodeland

Kontakt

post@greipstadpistolklubb.no

Innhold © Greipstad Pistolklubb. Webdesign ©2023 av Web Norge