Sikkerhetskurs

   

   SIKKERHETSKURS HØSTEN 2022:

   

  Neste sikkerhetskurs blir tirsdag OG lørdag 25/10 og 29/10 2022.

    

  Påmelding eller spørsmål relatert til sikkerhetskurs sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

   

  SIKKERHETSKURS:

  Alle som vil skyte med pistol må bestå sikkerhetskurs (nybegynnerkurs). Dette kravet til grunnleggende opplæring gjelder for alle pistolklubber tilknyttet Norges Skytterforbund. Personer med opplæring fra Forsvaret eller Politiet må også gjennomgå sikkerhetskurs fordi denne type opplæring ikke gir tilstrekkelig kunnskap om korrekt opptreden på standplass i skyteprogrammer innen Norges Skytterforbund. I tillegg er kommandoene på standplass ulike.

  På sikkerhetskurset lærer man om pistolskyting generelt, men med spesiell vekt på sikkerhet:
  - Opptreden på skytebanen - sikker behandling av våpen - grunnleggende skyteteknikk
  - Skyteprogrammer – våpentyper - mm.


  Ett sikkerhetskurs er på ca. 8 timer fordelt over 1 tirsdagskveld fra 17:00 - ca 22:00 og 3 timer praktisk opplæring på den påfølgende lørdagen. I tillegg får man oppfølging på skytebanen, spesielt på mandager som er nybegynnerdag (se treningstider).

  Greipstad pk arrangerer normalt 3 sikkerhetskurs i året. (vinter, vår og høst.)

  UNGDOM:

  For ungdom under 18 år må foreldre være med på trening og konkurranse - OG foreldre må også være skytter, dvs medlem med gjennomført sikkerhetskurs. Vi har dessverre ikke anledning til ungdomsskyting der foreldre slipper av sine ungdommer og overlater dem til oss til treningen er over. Minstealder for ervervelse av håndvåpen i Norge er 21 år. Skal et ungdom kjøpe egen pistol eller revolver, må dette altså registreres på en foresatt og for at det lar seg gjøre må den foresatte være godkjent medlem av en pistolklubb, ha gjennomført sikkerhetskurs og ellers oppfylle politiets krav for ervervelse.

   

  ANNEN OPPLÆRING:

  Hvis man kan dokumentere at man har tilsvarende opplæring i pistolskyting fra andre klubber, politiet, forsvaret, etc., trenger man ikke å gjennomgå ett nytt kurs for å begynne å skyte i GPK. Men som oftest er det nødvendig med nytt kurs hvis man har opplæring fra politi og forsvar, fordi slik opplæring ikke gir tilstrekkelig kunnskap om sportsskyting. Det er en forutsetting at medlemmer har rent rulleblad hos politiet, personer som av politiet ikke er skikket til å erverve (kjøpe) håndvåpen har heller ikke mulighet til å delta på klubbens treninger eller låne klubbens våpen til trening.

  Sikkerhetskurset til Greipstad Pistolklubb koster 700 kr.

   

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper