SIKKERHETSKURS 2024

 

Vi arrangerer 3 kurs i løpet av året 2024:

 

Vinter:  19 mars OG 23 mars

Vår: 28 mai OG 1 juni

Høst: 29 oktober OG 2 november

 

Merk at det er 2 datoer pr kurs. Dvs at du må delta på BEGGE dagene for å få kurset godkjent. Tidspunkt på tirsdagen er at alle deltar fra kl 17:00 til ca 22:00 og lørdagen er fra 09:00 til ca 15:00. På lørdagen deler vi opp deltakerne i 2 grupper sånn at halvparten kommer første halvdel og andre gruppen kommer siste halvdel - gruppene bestemmes tirsdag kveld.  Mer info om sikkerhetskurs finner du nedenfor.

 

Påmelding eller spørsmål relatert til sikkerhetskurs sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Sikkerhetskurset til Greipstad Pistolklubb koster 700 kr og skal betales senest 1 uke før kurset begynner. For påmelding til kurs trenger vi følgende opplysninger: Fullt navn, e-post adresse, mobilnummer OG fødselsdato. Vi trenger disse opplysningene på alle, også dersom du melder på for evt kone/samboer/ungdom. For påmelding av ungdom under 18 år, les NØYE avsnittet nedenfor om Ungdom.

 

Pga sikkerhet er det et absolutt krav at alle deltakere på kurset behersker og forstår norsk muntlig og skriftlig, minimum B1. Dette fordi hele kurset foregår på norsk, kommandoer på banen er på norsk og prøven i forbindelse med kurset er på norsk.

 

SIKKERHETSKURS:

Alle som vil skyte med pistol må bestå sikkerhetskurs (nybegynnerkurs). Dette kravet til grunnleggende opplæring gjelder for alle pistolklubber tilknyttet Norges Skytterforbund. Personer med opplæring fra Forsvaret eller Politiet må også gjennomgå sikkerhetskurs fordi denne type opplæring ikke gir tilstrekkelig kunnskap om korrekt opptreden på standplass i skyteprogrammer innen Norges Skytterforbund. I tillegg er kommandoene på standplass ulike.

På sikkerhetskurset lærer man om pistolskyting generelt, men med spesiell vekt på sikkerhet:
- Opptreden på skytebanen - sikker behandling av våpen - grunnleggende skyteteknikk
- Skyteprogrammer – våpentyper - mm.


Et sikkerhetskurs er på ca. 8 timer fordelt over 1 tirsdagskveld fra 17:00 - ca 22:00 og 3 timer praktisk opplæring på den påfølgende lørdagen. I tillegg får man oppfølging på skytebanen, spesielt på mandager som er nybegynnerdag (se treningstider).


UNGDOM:

For ungdom under 18 år èn forelder eller foresatt være med på alt av sikkerhetskurs samt alle treninger og konkurranser. I tillegg må forelder/foresatt også være aktiv skytter, dvs medlem med gjennomført sikkerhetskurs. Det er også kun foreldre/foresatte som kan følge ungdom til kurs, trening og konkuranse. Med andre ord er det ikke tillatt at en familievenn, nabo eller onkel som ikke er foresatt tar med en ungdom på trening/sikkerhetskurs.

Vi har dessverre ikke anledning til ungdomsskyting der foreldre/foresatte slipper av sine ungdommer og overlater dem til oss til treningen er over.

Minstealder for ervervelse av håndvåpen i Norge er 21 år. Skal en ungdom kjøpe egen pistol eller revolver, må dette altså registreres på en forelder/foresatt og for at det lar seg gjøre må altså foresatt eller forelder være godkjent medlem av en pistolklubb, ha gjennomført sikkerhetskurs og ellers oppfylle politiets krav for ervervelse.

 

ANNEN OPPLÆRING:

Hvis man kan dokumentere at man har tilsvarende opplæring i pistolskyting fra annen pistolklubb, trenger man ikke å gjennomgå ett nytt kurs for å begynne å skyte i GPK. Men som oftest er det nødvendig med nytt kurs hvis man har opplæring fra politi og forsvar, fordi slik opplæring ikke gir tilstrekkelig kunnskap om sportsskyting. Det er en forutsetting at medlemmer har rent rulleblad hos politiet. Personer som av politiet ikke er skikket til å erverve (kjøpe) håndvåpen har heller ikke mulighet til å delta på klubbens kurs, treninger eller leie klubbens våpen til trening.

 

 
Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Greipstad Pistolklubb

Postadresse: Fagermoen 11a, 4645 Nodeland

Besøksadresse: Nodelandshallen, Nye Kirkeveg 26, 4645 Nodeland

Kontakt

post@greipstadpistolklubb.no

Innhold © Greipstad Pistolklubb. Webdesign ©2023 av Web Norge